Får du nok sollys?

Bevis for solkraften er overalt. Det holder solsystemet vårt sammen, gir varme for hele livet å vokse og gir oss vakkert lys for å se underverkene på jorden. Uten den ville vi ikke eksistert.

Man kan lett glemme at det ikke bare gir viktige fordeler for jorden, men også for menneskene som bor her.

energized happy and well rested

Dagslys har direkte innvirkning på trivsel, produktivitet og generell følelse av tilfredshet. Når du får regelmessig eksponering for sollys, har du en tendens til å være mer positiv, mindre stresset, sove bedre om natten og ha en høyere følelse av velvære.

Fordi sollys får hjernen vår til å produsere serotonin, et hormon som kan forbedre humøret ved å lindre smerte, har du en tendens til å føle deg mer energisk, glad og uthvilt når du får nok eksponering for naturlig lys. Og hvem kan klage på det?

Kunstige lamper? Helst ikke.

Det er ingen hemmelighet at vi foretrekker å være i et naturlig opplyst miljø i motsetning til et miljø som bare er avhengig av lyskilder. Kunstig lys kan ikke komme i nærheten av å gjenskape kvaliteten på naturlig lys og dets positive innvirkning på oss. Og en artikkel i Psychology Today* viser at bevisene er ganske solide angående at kunstig belysning kan fremkalle en stressrespons og påvirke søvnen negativt. Ikke så bra.

Are you getting enough sunlight

Så hvordan kan du bringe inn det ytre lyset?

Du kan med dagslysanlegg som distribuerer sollys til overflatene i hjemmet ditt som ellers ikke ville fått dagslys.

Dagslys via lystunneler lar deg ha vakkert, naturlig lys uten kompliserte strukturelle modifikasjoner i huset ditt eller hull i taket.

Prosessen er enkel: en kuppel på taket fanger sollys hele dagen og samler den gjennom et rør av det mest reflekterende materialet i verden og distribuerer det som vakkert, diffust naturlig lys i hjemmet ditt.

Inne i røret er et integrert solelektrisk system som samler energi om dagen for å drive et mykt nattlys i mørket, og gir deg fantastisk, diffust naturlig lys om dagen og en månelignende glød om natten. Den avgir akkurat nok lys til å unngå risikoen for å snuble over sovende hunder og spredte leker.

Hvis du er interessert i å bringe naturlig lys inn i hjemmet ditt, kan du ringe oss for å bestille en gratis hjemmekonsultasjon. Solatube Premier-forhandlere er utdannede og sertifiserte dagslyseksperter. De kan vurdere dine behov, tilby en tilpasset løsning og installere det nye dagslyssystemet ditt.

* Dunckley, Victoria L., M.D. “Why CFLs Aren’t Such a Bright Idea.” Psychology Today. September 2014.

www.psychologytoday.com