Vanlige spørsmål

Velkommen til Solatube FAQ-siden! Hvis du raskt vil finne svar på spørsmålene dine, klikker du et emne i sidemenyen eller skriver inn et spørsmål i søkeboksen nedenfor. Finner du fortsatt ikke det du leter etter? Send oss spørsmålet ditt direkte ved å kontakte oss.

Show Filters
Vis alt
  • Applications

  • Durability & Maintenance

  • General

  • Installation

  • Options & Accessories

  • Performance

+

Er Solatube dagslysanlegg vedlikeholdsfritt?

The Solatube® dagslyssystemer har passiv dagslysteknologi som ikke er avhengig av bevegelige deler, noe som gjør den praktisk talt vedlikeholdsfri. Alle enheter (kuppel, reflekterende rør, lette prismer) har tetninger for å forhindre at smuss kommer inn. I tillegg er kuppelen og de forskjellige materialene designet slik at de forhindrer at det dannes rusk rundt dem. I motsetning til tradisjonelle takvinduer, som krever regelmessig rengjøring og inspeksjon, krever ikke Solatube dagslyssystemer det samme kontinuerlige vedlikeholdet.

+

Fungerer et Solatube dagslyssystem i kalde klimaer og i nordlige breddegrader?

Våre produkter har kuppeloptikk som hjelper til med å samle sollys i lave vinkler, noe som er ekstremt viktig i de nordlige breddegradene. Som et resultat har Solatube® dagslyssystemer blitt brukt med hell i kaldt værklima som Nord-USA, Canada og Nord-Europa, Russland i mer enn 20 år.

+

Er det noen problemer med lekkasjer?

Solatube® dagslyssystemer har forskjellige løsninger for forskjellige taktyper, Solatube feirer 30-årsjubileum i 2021, vi har hatt gode løsninger fra begynnelsen og barnesykdommene er over.

+

Tåler Solatube dagslysanlegg veldig kraftig regn?

Ja, alle Solatube® dagslyssystemer er designet med funksjoner som hindrer vann i å komme inn i systemet. Den runde formen på kuplene forhindrer at vann samles på overflaten.

I tillegg til det sirkulære og attraktive designet (som er i ett stykke) av de selvrensende systemene, som vannet naturlig strømmer forbi dagslyssystemets overflate. Som et resultat har systemet ingen svake punkter som kan skilles og la vann trenge inn. En valgfri tårnforlengelse kan imidlertid legges til for å heve kuppelen der det trengs.

På hvilke taktyper kan Solatube dagslysanlegg installeres?

Solatube® dagslyssystemer kan installeres på alle typer tak. Vi tilbyr mange takmonteringsalternativer for både papp, takstein, metallplater, etc. Mer informasjon finner du i produktveiledningene for private og bedriftsapplikasjoner.

+

Hvor holdbare er Solatube dagslyssystemer?

Solatube®-produktene er laget med materialer av høyeste kvalitet, så de er ekstremt holdbare og designet for å vare. Alle komponenter i Solatube dagslyssystem (unntatt elektriske komponenter, 5 år) er dekket av 10 års garanti. En rekke Solatube-produkter har vært i drift i mer enn 25 år og fortsetter å prestere eksepsjonelt bra.

Vi har spesifikke produktløsninger som kan oppfylle orkankrav samt fallbeskyttelsesstandarder og militære antiterroristkrav. Klikk her for å se vår rapport for spesifikke teststandarder.

+

Er det en måte å slå av eller blokkere et Solatube dagslyssystem?

Ja, Solatube® Daylight Dimmer kontrollerer mengden naturlig lys som kommer inn i rommet. Med et patentert spjeld og en praktisk veggmontert bryter kan brukeren justere lysnivåene jevnt og enkelt hvor som helst mellom 100 prosent og 2 prosent dagslys. Fordi den er designet for både bolig- og kommersielle applikasjoner, er den ideell for soverom, familierom, kontorer, klasserom og konferanserom. Daylight Dimmer er tilgjengelig for Solatube Daylighting System 160 DS og 290 DS, Solatube Smart LED ™ System og Solatube SolaMaster® 330 DS og 750 DS. Daylight Dimmer kan også integreres med et generelt lysstyringssystem. For mer informasjon, klikk her for integrering av dagslysdimmer.

+

Hva er sesongens jevnhet og hvorfor er det viktig?

Evnen til en rørformet dagslysanordning til å fange vinterlys i lave vinkler kan skille seg betydelig fra dets evne til å fange sommerlys med høy vinkel. Forholdet mellom lysstrømmen om sommeren og om vinteren kan være en indikator på produktets effektivitet i å levere (eller ikke levere) mye lys i løpet av et år. Solatube® dagslyssystemer fanger mye dagslys uavhengig av årstid (eller klimatiske forhold), noe som gir jevn og pålitelig interiørbelysning til tross for variasjoner i ytre forhold eller sesongmessige endringer.

+

På hvilke taktyper kan Solatube dagslysanlegg installeres?

Solatube® dagslyssystemer kan installeres på alle typer tak. Vi tilbyr mange takmonteringsalternativer for både papp, takstein, metallplater, etc. Mer informasjon finner du i produktveiledningene for private og bedriftsapplikasjoner.

+

Hva er den omtrentlige lysdekningen for Solatube dagslyssystemer?

For bolig

Lysdekningsområdet varierer mellom våre forskjellige modeller av Solatube® dagslyssystemer. Husk at forskjellige lysnivåer kreves for forskjellige oppgaver. Som et resultat vises de omtrentlige dekningsområdene nedenfor for lysnivåer.

  • OlSolatube dagslyssystem 160 DS (250 mm) ca. 3×3 meter
  • OlSolatube dagslyssystem 290 DS (350 mm) ca. 4×4 meter
  • OlSolatube dagslyssystem 750 DS (530 mm) ca. 5×5 meter

Disse beregnede lysområdene er basert på en gjennomsnittlig rørlengde på 1,80 m og en takhøyde på 2,4 m med kuppelen i direkte sollys.

Lyseffekten varierer avhengig av solens intensitet. For eksempel vil det være mer naturlig dagslys på middagstid enn tidlig på morgenen eller kvelden. Den utendørs effekten av lyset kan også reduseres når rørlengden øker utover de angitte avstandene.

*gjelder bare dagslys i systemet

 

For bedrifter

Ta kontakt med en Solatube-representant, da forskjellige belyste områder vil variere sterkt avhengig av takhøyder og overflatereflektans. Våre bedriftseksperter er veldig kjent med ulike Solatube-løsninger og lysberegninger for både nye prosjekter og renoveringsprosjekter.

+

Hvor kan Solatube dagslyssystemer installeres?

Det er lettere å svare der de ikke kan installeres. Solatube® dagslyssystemer kan installeres i praktisk talt alle typer bolig- og kommersielle bygninger. Se eksempler i bildegalleriene våre for private og bedrifter.