De positive effektene av dagslys i helse og velvære

Husker du da du var barn, og du så ut av vinduet, med en lengsel etter tillatelse til å leke utendørs under solens naturlige lys?

Som arbeidende voksne opplever de fleste av oss den samme følelsen. Ingen liker å bli fanget i et kjedelig, mørkt kontormiljø. Men kan naturlig lys faktisk hjelpe oss til å bli sunnere? Svaret er et rungende ja!

increase serotonin

Kunstig lys? Nei takk.

Hvis du hadde valget mellom å jobbe i et rom opplyst av naturlig lys eller et rom opplyst av lysrør, hva ville du velge? De fleste av oss foretrekker førstnevnte. Kunstig lys kan ikke komme i nærheten av å gjenskape kvaliteten på naturlig lys og dets positive innvirkning på oss.

For eksempel har forskere ved Lighting Research Center (LRC), i Troy, NY, rapportert at dagslysbelyste miljøer øker menneskelig produktivitet og velvære, og gir mental og visuell stimulering som er nødvendig for å regulere menneskelige døgnrytmer og produksjon av nevrotransmitter, slik som serotonin.

Serotonin, noen ganger kjent som lykkekjemikaliet, får oss til å føle oss mer energiske, lykkelige og uthvile, mens vi prøver å redusere stress, angst, depresjon og depresjon året rundt. Og det er bra for helse og velvære ikke bare for arbeidende voksne, men også for barn i skoler og andre utdanningsmiljøer.

eyestrain headache drowsinessØk dagslyset. Reduser smerte.
Naturlig lys er den beste medisinen for kontoret. En nylig studie av professor Dr. Alan Hedge fra Cornell University fant også at ansatte i kontormiljøer i dagslys rapporterte en 51 prosent reduksjon i anstrengte øyne, en 63 prosent reduksjon i hodepine og en 56 prosent reduksjon i døsighet.

Hedge konkluderte: “Ettersom bedrifter i økende grad ønsker å gi sine ansatte muligheten til å jobbe bedre og være sunnere, er det åpenbart at å la dem bli på kontorlokaler med optimalt naturlig lys, bør være en av deres første hensyn.”

Tilgang til sollys kan også bidra til pasientenes bedring. I en studie fra University of Pittsburgh trengte pasienter som hadde tilgang til sollys 20 prosent mindre smertestillende, noe som førte til lavere medisinske kostnader.

Og når det gjelder helsevesen, inkluderte en artikkel i Science Daily forskning fra en Cornell-studie som viste at sykepleiere (som jobber med krevende og følsomme oppgaver) med arbeidsstasjoner som slipper inn naturlig lys, hadde forbedret årvåkenhet og en merkbar økning i positive sosiale interaksjon. Og det er bare bra for oss alle!

Den hemmelige ingrediensen for en hyggelig og sunn arbeidsplass!
Så hvordan kan du bringe lyset inn i rommet ditt for å fremme et behagelig, produktivt og sunt arbeidsmiljø?

Solatube Commercial Daylighting

Dagslyssystem er et belysningssystem som fordeler sollys til indre overflater i bygningen som ellers ikke mottar dagslys.

Denne tilnærmingen fanger sollys gjennom en kuppel på bygningens tak, med teknologi som tar inn lys fra nesten hvilken som helst posisjon på himmelen.

Lyset sendes deretter ned i et sterkt reflekterende rør, inn i rommet nedenfor gjennom prismer / armaturer som gir vakkert, diffust dagslys.

Dagslys gjennom en lystunnel er den enkleste og smarteste metoden for å fange naturlig dagslys og distribuere det til arbeidsplassen din mens du minimerer varmeøkningen.

Innovatørene og det ledende selskapet innen dagslys via lystunneler er Solatube.
Solatube rørformede dagslyssystemer gir effektive arbeidsplassløsninger for å sikre at ansatte føler seg bra, lykkelige og mer produktive hele dagen. Dens dagslysprodukter forbedrer miljøene på alle typer arbeidsplasser og støtter ansattes trivsel for praktisk talt alle yrker.

Solatube Commercial Spaces

Hvis du vil lære hvordan du maksimerer naturlig lys i lokalene dine, kan du ringe 92609691 og få en gratis konsultasjon, eller besøke nettstedet vårt for å finne din lokale distributør.

R.P.Leslie, Lighting Research Center, Rensselaer Polytechnic Institute, 12180 Troy, NY, USA

* Alan Hedge, Department of Design and Environmental Analysis, Cornell University, Ithaca NY 14853, USA 

* Ashley Katz, US Green Building Council, Washington D.C.